Inhimillisessä arjessa jaksamisesta puhutaan entistä avoimemmin

Meidän mielestä jokaisen työnantajan ja jokaisen yksilön tulisi edistää mieliystävällistä työelämää. Haluamme olla edelläkävijä mielenterveyden edistämisessä, sillä näemme kehityksen Suomen työkyvyttömyyseläketilastoista. Mielenterveyden diagnoosit ovat nousseet suurimmaksi syyksi työkyvyttömyyseläkkeisiin. Inhimillinen näkökulma eli ihmisten hyvinvointi sekä työssä jaksamisen ja jatkamisen tukeminen on meille tärkeä syy edistää mielenterveyttä.

Mielen hyvinvoinnin tukeminen on meille myös keino vahvistaa henkilöstökokemusta, joka on yksi strategisista painopistealueistamme.

”Haluamme että meillä voi esittää eriäviäkin mielipiteitä”

Inhimillinen arki työyhteisössämme rakentuu siitä, että jokainen voi olla oma itsensä, ja tulla kohdatuksi ja kuulluksi omine mielipiteineen. Ei meillä mitään vippaskonsteja ole, olemme ihan perusasioiden äärellä. Meillä työkaveria jeesataan tarvittaessa. Panostamme mielenturvaan ja rakennamme psykologisesti turvallista työyhteisöä. Haluamme, että meillä voi esittää eriäviäkin mielipiteitä. Olemme tässä hyvällä mallilla, mutta voimme vielä tsempatakin.

”Jokainen voi olla oma itsensä”

Työyhteisön inhimilliseen arkeen liittyen olemme entistä enemmän paneutuneet monimuotoisuus, yhdenvertaisuus, kaikki mukana -kokonaisuuteen. Edistämme sitä, että jokainen voi olla oma itsensä ja tulla arvostetuksi.

”Ihminen tekee hyvää ihmiselle”

Haluamme, että meidän ihmiset ovat myös toimistolla, sillä yhteisöllisyys, siitä saatava energia ja osaamisen jakaminen tukevat mielenterveyttä ja hyvinvointia. Ihminen antaa ihmiselle virtaa.

Yksi tärkeimmistä hyödyistä mielenterveyden edistämisestä on se, että jaksamisesta uskalletaan puhua entistä avoimemmin. Rohkaisemme siihen, että jokainen uskaltaisi nostaa oman tilanteensa keskusteluun, jotta pääsemme yhteisen pöydän äärelle pohtimaan, miten saamme tilanteen paremmaksi. On tärkeää, että jokainen saa tukea ajoissa. Meillä mielenterveyden edistäminen on vahvasti ennaltaehkäisevää työtä.

”Mielen hyvinvointi on monelle sydäntä lähellä oleva asia”

Toivotan kaikki organisaatiot lämpimästi tervetulleeksi tälle matkalle mielen hyvinvoinnin edistämiseen. Pienillä asioilla voi saada paljon hyvää aikaiseksi. Osallistakaa henkilöstöä. Mielen hyvinvointi on monelle sydäntä lähellä oleva asia ja olen varma, että saatte henkilöstöltä hyviä näkemyksiä ja ideoita mielen hyvinvoinnin edistämiseksi työyhteisössänne. Panostakaa työyhteisön toimivuuteen; se tuo ihmisille virtaa ja intoa. Hyvää työyhteisöä ei voi käskemällä rakentaa. Kun antaa hyvän kasvualustan mielen hyvinvoinnille, kaikki muu tulee luonnostaan.

Konkreettisia tekojamme mielenterveyden edistämiseksi

Meille Hyvän mielen työpaikka ® -merkki on kunnia-asia. Merkin myötä meillä nostetaan esille entistä hanakammin mielenterveyteen liittyviä asioita. Teemme paljon konkreettisia tekoja. Tässä muutamia esimerkkejämme.

 • Pulssi-kysely joka toinen kuukausi
  Näemme, että tuloksissa on oikea trendi. Mittauksissa näkyy kyllä, jos työyhteisössä on kuormittavia tilanteita, mutta näkyy myös se, että niistä toivutaan nopeammin. Tarjoamme Työvire-kyselyä ja muita työkaluja myös asiakasorganisaatioidemme käyttöön, samoin kuin tietoa ja asiantuntemusta työkyvyn edistämiseen.
 • Aktiiviseen tauottamiseen Huoltamo-tila
  Huoneessa voi vaikkapa neuloa, värittää aikuisten värityskirjoja, mitata verenpainetta tai meditoida.
 • Matalan kynnyksen keskustelut
  Henkilöstömme voi varata työterveyteen keskusteluajan ilman lähetettä haluamalleen asiantuntijalle. Aikoja saa jopa samalle illalle.
 • Teemoitetut pienryhmäkeskustelut
  Teemoina ovat olleet esimerkiksi tietotyön haasteet sekä työelämän ja vapaa-ajan yhteensovittaminen
 • Mielen hyvinvoinnin kävelyt
  Liikuttajamme ja työpsykologimme toteuttavat työparina kävelyitä, joissa yhdistyy tauottaminen ja mielen hyvinvoinnin edistäminen. Aiheena on ollut muun muassa tietoinen läsnäolo. Liikuttajan tehtävänä on kannustaa henkilöstöämme huolehtimaan omasta hyvinvoinnistaan liikunnan ja ravitsemuksen keinoin.
 • Työkykykisailu vuosittain
  Kisatiimit ovat luoneet loistavia oivalluksia työhyvinvoinnin edistämiseen, kuten Mielen hyvinvoinnin kummi -verkoston, jonka lanseeraamme 10.10. Maailman mielenterveyspäivänä. Verkostossa on nyt käynnistysvaiheessa mukana 13 energisoivaa ja innostunutta kummia, jotka vievät mielen hyvinvoinnin teemaa organisaatioomme ja tukevat myös esihenkilöitä asian edistämisessä.

Hyvän mielen työpaikat rakennetaan yhdessä

Eri asiat edistävät mielen hyvinvointia työssä. Jollekin on merkityksellisintä johtaminen, joka ei uuvuta. Toiselle yhdessä saavuttaminen. Kolmannelle välittämisen kulttuuri. Onko sinun työpaikkasi Hyvän mielen työpaikka?
Hyvän mielen merkki

Hyvän mielen työpaikka®

Hyvän mielen työpaikka® -merkki auttaa arvioimaan työpaikan mieliystävällisyyttä ja suunnittelemaan, miten mielenterveyttä voisi vielä edistää.