Työyhteisöjen mielenterveyttä voidaan vahvistaa
Työllä on monia mielenterveydelle myönteisiä vaikutuksia. Se rytmittää arkea, tarjoaa mahdollisuuden oppia jotain uutta ja kuulua yhteisöön. Vaatimustasoltaan sopivat työtehtävät mahdollistavat onnistumisen ja merkityksellisyyden kokemisen. Työstä saatu toimeentulo luo myös turvaa. Toisaalta työ voi myös kuormittaa mielenterveyttä. Kuormitus voi liittyä työtehtäviin, niiden organisointiin, työympäristöön tai työyhteisön toimintaan.
Mielenterveyden edistämisellä tarkoitetaan kaikkia niitä toimia, joilla vahvistetaan mielenterveyden voimavaroja ja suojataan mieltä työn kuormitustekijöiden kielteisiltä vaikutuksilta.
Mielenterveyden edistäminen kannattaa, sillä
- se vaikuttaa myönteisesti organisaatioiden menestykseen
- se on taloudellisesti järkevää
- siihen satsaaminen on tärkeä kilpailutekijä
Mielenterveyden edistämisen hyödyt
TEHOKKUUS: Hyvinvoivat työntekijät käyttävät työaikansa tehokkaammin. He ovat luovempia, sitoutuneempia ja parempia ratkaisemaan ongelmia. Hyvinvoivalla työyhteisöllä on myös enemmän resilienssiä eli selviytymiskyvykkyyttä, joka auttaa sopeutumaan, joustamaan ja palautumaan muutoksista ja vastoinkäymisistä.
TUOTTAVUUS: Parhaimmillaan työntekijöiden mielenterveyden voimavarojen vahvistaminen ja epäkohtiin puuttuminen lisäävät organisaation tuottavuutta ja vähentävät poissaoloja ja niistä aiheutuvia kustannuksia. Se on satsaus, jolta voi odottaa voittoa aivan kuten muiltakin investoinneilta.
KILPAILUETU: Henkilöstön hyvinvoinnin turvaaminen on organisaatioille kilpailuetu. Mielenterveyden edistäminen on merkityksellinen osa organisaation vastuullisuuspolitiikkaa. Henkilöstön mielenterveydestä huolehtiva organisaatio on houkutteleva niin asiakkaiden, sijoittajien kuin potentiaalisten työntekijöidenkin silmissä.
Ota meihin yhteyttä
Kerro meille kuinka voimme auttaa sinua!
Kirjoita viestisi oheiseen kenttään. Vastaamme sinulle mahdollisimman pian.
Voit myös soittaa 040 482 1534 /Kirsi Nurminen
"*" näyttää pakolliset kentät